
Китайський чай Те Гуань Інь Tieguanyin tea Oolong tea 7 г
15 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- Готово до відправки
- Код: 1650ТеГуаньИнь
Цей сорт є великолистовим і за рівнем ферментації він є між чорними та зеленими різновидами. Це один із найдорожчих і найзнаменитіших улунів, які вирощуються на півдні Піднесеної. Смакові якості та колір тігуаніню відносять його до елітних видів, які займають важливе місце в чайних церемоніях при імператорському дворі.
Головна особливість напівферментованого продукту криється в його технології виготовлення. У скрученого чайного листа висушується тільки зовнішня оболонка, а внутрішня частина залишається свіжою. Крім цього, для його виробництва використовують більш зріле та велике листя, яким для повного дозрівання потрібно більше часу. За цей період листочки накопичують у собі багато корисних і цінних речовин, а незакінчена ферментація готового продукту дає змогу зберегти всі мікроелементи та визначає витончений аромат і смак.
Класичний гарячий китайський чай Те Гуань Інь має такі характеристики:
- Свіжозаварений, він має ніжно-салатовий із нотками бірюзи забарвлення. Кожен новий цикл заварювання додає рідини темного кольору.
- Смак злегка пряний, з легкою терпкістю.
- Запах квітковий, з елементами медового присмаку.
- Посмак характеризується тонкою солодкістю, з гармонійно вписаними нотками квітів бузку.
Щоб сповна відчути всі переваги настою, краще його вживати окремо з основним прийманням їжі.
Корисні властивості чаю Те Гуань Інь
Цей лікувальний заварний напій сприятливо впливає на весь людський організм. У ньому практично немає, властивого для інших сортів, теїну, який призводить нервові закінчення до перезбудження. Навпаки, аромат і вітаміни знімають нервозність. Регулярне застосування сприяє стабілізації показників артеріального тиску, покращенню обмінних процесів.
Добре показав себе як засіб для схуднення. Його можна приймати за будь-якого типу дієт — він стабілізує роботу шлунково-кишкового тракту. Цілюща рідина також чудово захищає ротову порожнину від різних захворювань, робить шкіру ніжною й особливо гладкою.
Як заварювати
Щоб із напою отримати максимальну користь, його потрібно навчитися грамотно заварювати. Роль грає все — тара, спеціальна температура води, час, зовнішня обстава та ін. Всі ці деталі в комплексі дають можливість звичайному чаюванню перетворитися на благородну церемонію.
Отже, як заварна рідина необхідно використовувати тільки очищену воду. Її киплять, а потім дають охолонути до 75-85 градусів. Далі потрібно підготувати посуд, обов'язково з глини або порцеляни, попередньо обробивши його гарячою водою. У чайник для заварювання кладуть круглі гранули листя. Робиться це з розрахунку 5-10 грамів на 0,2 л рідини.
На наступному етапі листя заливається злегка охололим окропом, після чого відразу ж його зливають. Ця процедура виконується для того, щоб прибрати пил із дрібними частинками й активізувати процес розкриття скручених листків. Далі, повторюємо ці ж дії, але воду зливаємо вже за хвилину. Час кожного нового заварювання необхідно збільшувати на 1⁄2 хвилини. Одні й те саме листя можна заливати окропом до 15 разів. Під час повторення циклів чай стає дедалі насиченішим і темнішим, а також отримує нові смакові якості.
Основні | |
---|---|
Вага | 7 г |
- Ціна: 15 ₴